Tenuta Langasco Dolcetto D´Alba DOC Vigna Miclet
3 generationers vingård och Ägs nu av Claudio Sacco , vingården ligger mitt i Langhe, i Madonna di Como, i ett kuperat område nära Alba.
Tenuta Langasco äger 25 hektar och producerar 50.000 flaskor per år. Vingården har blivit uppmärksammad med sina viner flertalet gånger av Gambero Rosso.
Jordmån/terroir: Blåaktig märgel och kalksten
Skördemetod: Handplockade druvor
Skördetid: I början/mitten av September
Lagringssätt/Vinmakarmetod: Maceration med skaldelarna under 6-8 dagar vid en temperatur om 26 till 28 ° C. Därefter lagras vinet i circa 10 månader på ståltank och ytterligare 4 månader på flaska. Disponibel circa 14 månader efter skörd.
Producent | Tenuta Langasco |
---|---|
Volym | 750 ml |
Årgång | 2013 |
Land | Italien |
Område | Alba |
Druva | Dolcetto 100% |
Färg | Djup rubinröd med violetta nyanser som nästan är ogenomtränglig för ögat |
Doft | Frukt, björnbär, körsbär och rika tanniner och en antydan av mandel. |
Smak | Mycket ihållande och djup, ett viktigt vin som uttrycker sig allra bäst när det åldras |
Passar till | Asiatiskt/starkt, Charkuteri, Grillat, Grytor, Lagrad ost, Långkok, Pasta med kött, Vilt |
Alkoholhalt | 14% |
Serveringstemperatur | 16-18 grader |