Gårdarna

Andeluna

ANDELUNA

Vid foten av mäktiga berg i Argentina hittar vi vingården Andeluna. Gården föddes 2003 men drivs idag av den brasilianska familjen Barale som rekryterat flera experter inom vinproduktion och idag producerar gården högkvalitativa viner som exporteras till över 30 länder. 

Tre generationer Argiolas

ARGIOLAS

Tredje generationen Argiolas, Valentina, Franscesca och Antonio driver Argiolas Winery på Sardinien. De anses av många vara Sardinens främsta vinproducent. Här produceras deras berömda Turriga – ett av italiens absolut bästa röda viner.

Bersi Serlini

BERSI SERLINI

I Italienska Franciacorta, mellan Gardasjön och staden Bergamo, ligger vingården Bersi Serlini. Gården togs i bruk av familjen Bersi Serlini 1886 och idag drivs den av de båda systrarna Chiara och Maddalena Bersi Serlini. Här produceras högklassiga Franciacorta-viner, som är den italienska motsvarigheten till Champagne.

Vinfält över Bertè & Cordinis marker

BERTÈ & CORDINI

En historisk vingård i Italien. Den grundades 1895 och drivs idag av familjen Bertè Cordini. Familjen arbetar med lokala druvor såsom Pinot Noir, Croatina och Ughetta men även internationella druvor som Chardonnay, Riesling och Cabernet Sauvignon. Vingården strävar efter högsta kvalitet i allt de producerar.    

Bimmerles fabrik i Tyskland

BIMMERLE

Bland de soldränkta fruktodlingarna i Schwarzwald, Tyskland, ligger Bimmerle. Här tillverkats Needle Blackforest Gin som vi på Smaksinnet fastnat för och också erbjuder i vårt sortiment. Bimmerle är marknadsledande i Tyskland och en av de största i Europa.

Birrifico Lambrates fabrik

BIRRIFICO LAMBRATE

Italienskt bryggeri i Lomardiet. De prisade ölen tillverkas med de bästa råvarorna och en smula kreativitet. Varje öl har sin egen karaktär och personlighet. Bryggeriets filosofi är ”öl för pub”. Det vill säga att alla öl som produceras också ska vara lätta att dricka.

Vinfält i Spanien

BODEGA MALVAJIO

Bodega Malvajo är en liten vingård i Mijas Malaga i Costa del Sol i Spanien. Denna gård producerar endast 22 000 buteljer vin per år, utslaget på sju olika vinsorter. Vingården drömmer om att göra Mija-viner kända för fler även utanför Mijas-området.

Vinflaskor och vinfält

BORGOFULVIA

Den italienska vingården är den senaste inom F&P Wine Group. På gården produceras både stilla och bubblande viner. Borgofulvia-viner passar både till vardag och fest. Vi på Smaksinnet har flera av deras produkter i vårt sortiment.

Cantina Spada

CANTINA SPADA

I hjärtat av Valpolicella mellan Gardasjön och Verona i Italien ligger vingården Cantina Spada. Vinproduktion varit en del av familjen Spada i över 100 år. Här produceras fantastiska Valpolicella- och Amaroneviner som vi på Smaksinnet fastnat för.

Solnedgång på vingård

CASTELL DEL REMEI

Den äldsta vingården i spanska Katalonien med internationell prestige. Gården började sin vinproduktion redan på 1780-talet. Hundra år senare uppfördes ett slott på markerna. Smaksinnet fastnade för gårdens Cava. Du hittar den i vårt sortiment.

Man står bland vinrankor

FELLINE

Ägaren Gregory skapar tillsammans med unga vinmakare sällsynta viner gjorda på druvor från utrotningshotade vinstockar. Gården ligger i den historiska staden Manduria, Italien. Flera av vinerna är prisasde och vi på Smaksinnet har flera av dem i vårt utbud.

Två personer vid en kärra med vindruvor

FIORANO

Den ekologiska gården ligger i södra Marche i mellersta Italien, ett område som är känt för högkvalitativa viner. Gårdens ägare, Antonio och Adriana, startade produktionen 2003 från grunden och driver idag verksamheten ihop med sina döttrar.

Bild på man som tillverkar snaps.

GÖLLES

I mer än 30 år har familjen Gölles tagit hand om fruktträdgårdarna vid foten av slottet Rigersburg på landsbygden i östra Steiermark i Österrike. Från de bästa frukterna tillverkas här fina spritdrycker enligt den traditionella destillationsprocessen, fria från tillsatser.

Folk sitter och äter på en gård i skymning

IL POGGIARELLO

Vingård som ligger i hjärtat av Lombardiet, Italien. Vinerna får prestigefulla utnämningar och är omtyckta både i regionen där de tillverkas men också internationellt. De nuvarande ägarna som har erfarenhet av vintillverkning i fyra gegnerationer tog över gården på 80-talet.

Gården Josef Weger

JOSEF WEGER

I sex generationer, ända sedan början av 1800-talet, har vingården Josef Weger producerat viner. Josef var en pionjär inom handel av vin i Alto Adige i norra Italien. Idag drivs den av Johannes Weger som är barnbarnsbarn till Josef Weger.

La Tordera

LA TORDERA

Bland kullarna i italienska Valdobbiadene hittar vi vingården La Tordera. Den första plantan planterades 1918 av gammelfarfar Bepi vars kunskap lever vidare hos de tre barnbarnen som driver gården. Här produceras Prosecco med en smakupplevelse över det vanliga.

Vitt vin i två glas som skålar

LUKAS KESSELRING

”Vin är som ett känsloliv som måste förmedlas”. Lukas Kesselring, som driver den tyska vingården med samma namn, gör det mesta på gården. Från beskärning till försäljning. När du öppnar en flaska från Lukas Kesselring så dricker du hans idé om ett riktigt bra vin.

Vita vindruvor

MALLOL-GANTOIS

Ett litet vinhus som endast producerar ca 25 000 flaskor årligen. Området är Grand Cru-klassade och man odlar uteslutande Chardonnay. Deras champagne får höga betyg av vinkännare och krögare. Mallol-Gantois saknar egen hemsida.

Pfaus VD sitter på en tunna och håller upp ett glas som en skål

PFAU BRAND

Pfau brand har sedan 1987 gått från att vara ett litet källardestilleri i Österrike till ett toppdestilleri känd över hela Europa. Deras motto är garanterad kvalitet från frukten till det slutliga brännvinet.

Man framför vinflaskor

SASSO DI SOLE

”Respect for the land is the only way to obtain a great wine”. Familjen Terzuoli har varit vinmakare i många generationer. Visionen är att alltid blicka framåt och att kombinera det nya sättet att producera viner med erfarenhet och traditioner. 

Vinlagring Schlumberger

SCHLUMBERGER

Vinproducenten Schlumberger, som producerar högkvalitativa mousserande viner, som tillverkas enligt Champagnemetoden, ända sedan 1842. Schlumberger har haft en avgörande roll för att etablera Österrike som en premiumproducent av mousserande vin.

Vinkällare

TENUTA LANGASCO

Tredje generationens vingård. Ägs nu av Claudio Sacco och ligger mitt i det vackra Langhe, Italien. Gården består av 25 hektar och det produceras ca 50 000 flaskor årligen. Vi på Smaksinnet har flera av Tenuta Langascos viner i vårt utbud.

Sicilianskt berg och vinstockar

TENUTE MOKARTA

Den sicilianska vingården grundades i början av 1900-talet av familjen Favuzza och drivs sedan 2005 av Mario Emanuele Favuzza. Vid foten av berget Mokarta, där havsbrisen böljer över markerna, odlas kvalitetesdruvor i bördig jord.

Man plockar vindruvor

TOMÁS CUSINÉ

Mannen som ligger bakom flera genuina vingårdar i Italien. Han är ägare av fyra vingårdar varav en bär hans eget namn: Tomás Cusiné. Gården producerar det populära vinet Drac Mágic som finns både som vitt och rött vin. 

Skördetid på vingård

TRE MONTI

Tre Monti startades 1974 av Sergio och hans fru. Idag drivs gården av sönerna Vittorio och David. Druvorna Albana och Sangiovese har ledarpositionen i området runt italienska Romagna. Några av vinerna har döpts till Thea, till minne av Sergios hustru.

Skördade druvor

VINOVALIE

Teamet är starkare än ledaren. Vinovalie är ett samarbete mellan vinmakare i sydvästra Frankrike. Fler än 300 vinodlare ingår i kollektivet. Det gör Vinovalie till en av områdets största producenter. Vinerna exporteras till fler än 40 länder. 

32 Via dei Birrai

32 VIA DEI BIRRAI

Den perfekta balansen mellan smak och design står det italienska bryggeriet 32 Via dei Birrai för. Bakom bryggeriet finns tre vänner som 2006 bestämde sig för att satsa på den gemensamma drömmen. Att skapa ett öl på nytt sätt. De veganska ölen tappade på vinflaskor är perfekta för flera att dela – både till mat och som sällskapsdryck.