Fiorano Giulia Erminia Marche Bianco IGT – Ekologisk

Den ekologiska gården Fiorano ligger i Cossignano, i hjärtat av provinsen Ascoli Piceno, i södra Marche, mellersta Italien. Detta område i Marche är särskilt känd för den höga kvaliteten på sina viner. Ett litet område av Piceno, inklusive Cossignano, är hem till Rosso Piceno DOC och DOCG Offida Pecorino viner.

Vår gård ligger i de böljande kullarna bara 15 km från Adriatiska havet, cirka 50 km från nationalparken i Sibillini. Denna perfekta mötesplats mellan havsbris och Apenninska temperaturområden bidrar till en terroir som ger exklusiva viner. Vi producerar viner som Rosso Piceno Superiore DOC och Offida Pecorino, som nyligen har tilldelats det prestigefyllda DOCG.

Jordmånen, typiskt leriga och / eller sandig, är perfekt för att producera högkvalitativa druvor. Den goda temperat variationen, låg luftfuktighet och vinden ger upphov till friska druvor med hög profil, aromatisk bukett som är kännetecknande för Fiorano vinerna.

Vingården grundades 2003, från ett tidigare företag, som tills dess hade ägt och odlat vin, oliver och åkermark utan att bearbeta grödorna, enligt den gamla traditionella jordbruksmodellen. År 2003 beslutade vi i stället för att börja producera vårt eget vin, ekologiskt från början och bygga en ny organisk vingård från scratch.

Grundarna av företaget, Antonio Massi och Adriana Stracci, tillsammans med sina döttrar Paola och Alessandra och deras svärson Paolo, är liv och själ av Fiorano. Baserat på tidigare arbete och erfarenheter, har vi skapat en ny anda som man känner igen i våra produkter och framgår av vår passion och hårt arbete.

Jordmån/terroir: Lera och sand

Skördemetod: Handplockade utvalda druvor

Skördetid: Slutet på September / början på Oktober

Lagringssätt/Vinmakarmetod: Pneumatisk mjukpressning.  Jäsning med utvald inhemsk jäst i franska ektonneaux. Lagrin på jästfällning i 12 månader därefter buteljering och lagring på flaska i ytterligare 8 månader.

Övrig info: Total syra 7.1g/l, Sulfit: 80mg/l

 

Medaglia d’oro BIODIVINO 2012
SILVER MEDAL “BEST WINE JAPAN” 2014

Finalista TRE BICCHIERI-gambero Rosso 2015
“SLOW WINE 2015″ -Guida Slow Wine 2015

“TRE BICCHIERI-Gambero Rosso 2016
“SLOW WINE 2016″ -Guida Slow Wine 2016

Producent

Fiorano

Volym

750 ml

Årgång

2013

Land

Italien

Område

Marche

Druva

Pecorino 100%

Färg

Halmgul med grönaktiga nyanser

Doft

Komplex bukett doftande noter utvecklade av vita blommor, persika och vanilj, med inslag av citrus och rostat

Smak

Bra struktur viktad bra friskhet, förstärkt med fruktiga toner och mineraler, balanserade mjuka komponenter. Utmärkt surhet, mineralitet och smak, med god uthållighet och harmoni

Passar till

Fisk/skaldjur, Friterad Fisk, Grillad Fisk, Mjuk ost, Pasta med fisk, Vitt kött

Alkoholhalt

14&

Serveringstemperatur

10-12 °C