Bersi Serlini Nuvola Demi Sec

Systembolaget art. nr: · Champagne/Mousserande

Domaine Bersi Serlini har sitt ursprung i medeltiden ; munkarna i Cluny, det närliggande klostret San Pietro in Lamosa i Provaglio d’Iseo, byggde den historiska byggnaden på vingården. Byggnaden har stora väggar, byggda av fältstenar, med vackra välvda tak.

Efter över 700 år av tillhörighet till munkarna i Cluny, övergick egendomen till privat egendom och 1886 till Bersi Serlini familj. Idag drivs vingården av Arturo som är 3e gernerationen, han har ett visionärt ledarskap och 1970 producerades den första flaskan Brut Franciacorta.

Bersi Serlini är ännu idag familje ägt och drivs som sagt av Arturo Bersi Serlini som tillsammans med döttrarna Chiara och Maddalena följer passionen av produktion av bubblor, samt sköter kommunikation och image.

Franciacorta Metoden

Franciacorta vinerna är de enda som tilldelats under tre decennier förs ursprungsbeteckningen DOC och sedan 1995 DOCG.

Varje Franciacorta vin, Italiensk Brut, har en andra jäsning på flaska, vinet produceras av ädla druvor (Chardonnay, Pinot Bianco och Nero) skördas för hand och mjukpressas. På våren, efter uppdelningen av musten definieras Cuvéen; Slutligen, tillsätter man naturlig jäst samt farinsocker innan vinet buteljeras och förseglas med kapsyl och lagras under en lång tid.

Innan flaskan är färdig för försäljning tas den sista jästfällningen bort, genom att man gör en manuell rumuage. När jästfällningen så har trillat ned i halsen, kyls flaskhalsen hastigt ned, korken tas bort och den frusna jästfällningen faller då ut genom att trycket i flaskan skjuter ut den. Vid denna punkt fylls vinet upp med en mindre mängd söt vätska, så kallad dosage.

Efter ytterligare lagring på flaska i källaren under minst två månader, är vår Bersi Serlini äntligen redo för provsmakning

2presentazione-bersiserlini

Skördemetod: Handplockade i små lådor

Skördetid: Slutet av Augusti, början av September

Lagringssätt/Vinmakarmetod: Naturlig vinifiering för att respektera identiteten av Bersi Serlinis terräng. 24 månader på jästfällning i källarvalv med en konstant tempertur på 12°C. Manuell remuage i circa 4 veckor.

Jästfällning: 24 månader

Övrig info: Sulfit: lägre än 50mg/l (lagmässig maxnivå 185mg/l)

Finns även i formatet – Magnum 1500ml

Bronze_thumb

Årgång N/A
Producent Bersi Serlini
Land Italien
Område Franciacorta
Druva Chardonnay 60 %, Pinot Blanc 40%
Volym 750 ml
Färg Halmgul med nyanser av grönt
Doft Intensiv, aromatisk, med ekon av marktäckare
Smak Rund och fyllig i munnen
Passar till Aperitif/Sällskap, Dessert, Fisk/Skaldjur
Alkoholhalt 12.5%
Perlage Extremt fin och långvarig

Andra drycker

Tenuta Langasco Langhe Favorita DOC
Vin Vitt
Italien
155.00kr
VISA
Drei Donà Pruno
Vin Rött
Italien
275.00kr
VISA
Bersi Serlini Franciacorta Anteprima Brut
Champagne/Mousserande
Italien
256.00kr
VISA
Bersi Serlini Franciacorta Rosè Rosea DOCG
Champagne/Mousserande
Italien
299.00kr
VISA

Smaksinnet

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och välkomnar därför endast besökare över 20 år. Vi använder Cookies.