Cava Castell del Remei Brut Nature Reserva
Ordet cava kommer från katalanskan och betyder källargrotta, ordets etymologiska ursprung är dock från latinet. Cava tillverkas mestadels av druvorna Parellada (ger elegans och mjukhet), Macabeo (ger friskhet och kraft) och Xaerl-lo (bidrar med syra, stabilitet och hög alkoholhalt).
Lagring på flaska i minst 18 månader, i en konstant temperatur av 18 grader C.
Syra 6,4 g/l, pH 2,95, Socker <3 g/l
Pris | 128 |
---|---|
Varunr. Systembolaget | 77533 |
Producent | Castell del Remei |
Volym | 750 ml |
Land | Spanien |
Område | D.O Cava |
Druva | Xarello 40%, Macabeu 30% y Parellada 30% |
Färg | Blekt gul med gröna höjdpunkter |
Doft | Intensiv arom, ren och elegant, med inslag av grönt äpple och citronblomma. Toner av tropisk frukt, med underliggande toner av bröd och torkad frukt. |
Smak | Harmonisk balans av alkohol och syra, som ger fyllighet och bra finish. |
Passar till | Allround, Aperitif/Sällskap |
Alkoholhalt | 11,5% |
Serveringstemperatur | 10-12 °C |
Perlage | En fin ström av små ihållande bubblor från en bra krona är beviset på att cavan produceras enligt traditionell metod. |