Argiolas Costera Cannonau di Sardegna DOC
Argiolas Costera visar typiciteten hos Cannonau-druvan med smaker av mycket mogna jordgubbar, svarta körsbär, örter och kryddor. Värmen och det intensiva solljuset från södra Sardinien kan ses och kännas i vinet med oväntat djup färg och fyllighet i gommen. Lagring på franska ekfat ger rundade tanniner och smaker av vanilj.
Argiolas är den främsta vinproducenten på ön Sardinien och de specialiserar sig på att producera högkvalitativa viner från inhemska druvor. Vingården grundades redan 1938 av Antonio Argiolas och var den första på ön att fokusera på kvalitet snarare än kvantitet. Idag är familjen Argiolas erkänd som den ledande vinproducenten på Sardinien.
Producent | Argiolas |
---|---|
Volym | 750 ml |
Land | Italien |
Område | Sardinien |
Druva | 90% Cannonau, 5% Bovale Sardo, 5% Carignano |
Färg | Djupt röd |
Doft | Mogna jordgubbar, svarta körsbär, örter och kryddor |
Smak | Fylligt med mjuka tanniner och smak av vanilj. |
Passar till | Grillat kött, medel- till vällagrade ostar |
Alkoholhalt | 14,5% |
Serveringstemperatur | 16-18 grader |