La Tordera Tittoni Millesimato Dry
Bland kullarna i italienska Valdobbiadene, i området mellan lagunen i Venedig oh de mäktiga Dolomiterna, hittar vi vingården La Tordera. Den första plantan planterades 1918 av gammelfarfar Bepi vars kunskap lever vidare hos de tre barnbarnen som driver gården. Här producerar familjen Vettoretti Prosecco med en smakupplevelse utöver det vanliga. La Tordera är även miljöcertifierade. De jobbar med förnybar energi, använder bara ekologisk och återvunnet förpackningsmaterial.
La Tordera Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore Tittoni Millesimato Dry är ett halmgult mousserande vin med guldtoner. Ihållande och fina bubblor. Komplex och sammetslen med inslag av moget gult äpple, gult plommon, vita blommor – övervägande vit ros och lätt kryddig. Intensiv och ädel smak med inslag av frukt. Passar bra att dricka till exempelvis en ryggbiff eller tonfisk.
Producent | La Tordera |
---|---|
Volym | 750 ml |
Årgång | 2014 |
Land | Italien |
Område | Treviso |
Druva | Glera 85%, Perera 15% |
Färg | Brilliant halmgul med guldton |
Doft | Moget gult äpple, gula plommon, vita blommor – övervägande vit ros och lätt kryddig |
Smak | Intensiv, välstrukturerad och fruktig |
Passar till | Fisk/skaldjur, Grillad Fisk, Rött kött, Vitt kött |
Alkoholhalt | 11,5% |
Serveringstemperatur | 6-8 grader |