

La Tordera Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore Serrai Extra Dry
Systembolaget art. nr: · Champagne/Mousserande
La Tordera Estate ”föddes” i bergen i Valdobbiaddene, ett område mellan lagunen i Venedig och de mäktiga Dolomiterna. Detta är hjärtat av Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG.
Trots innovation och framsteg är vi och förblir vi knutna till vår jord och dess traditioner. Vi utmanar oss dagligen för att driva vår verksamhet i den grönaste och mest miljöharmoniska sätt som möjligt som ett sätt att hedra arvet som gavs till oss av våra förfäder och respekt gentemot kommande generationer.
I nästan ett århundrade har familjen Vettoretti ägnat sig åt odling av de gyllene druvorna. Deras kärlek till vinodlingarna och deras frukter startades av farfarsfar Bepi, som under 1920talet började ta hand om en vinodlingarna på Tordera kullen i Cartizze. Hans lärdomar är grunden som har tillåtit Gabriella, Renato och Paolo, med vägledning från sina föräldrar Pietro och Mirella, att grunda företaget med namnet La Tordera 2001. Samma år som den första flaskan med märket La Tordera producerades.
La Torderas vinodlingar ligger inom 15km från vingården vilket innebär att man kan undvika för-jäsnings sulfiter och ger således en hälsosammare produkt. La Tordera är även Certifierade när det gäller miljö. De jobbar med förnybar energi, använder bara ekologisk och återvunnen förpackningmaterial.
Familjen Vettoretti
Jordmån/terroir: Lera med sediment av sand
Skördemetod: Handplockade druvor
Skördetid: 10-15 September
Lagringssätt/Vinmakarmetod: Charmat metoden.
Övrig info: Sockerhalt: 9.5g/l, Syra: 5.9g/l Suflit: 95mg/l
Årgång | 2016 |
---|---|
Producent | La Tordera |
Land | ![]() |
Område | Valdobbiadene |
Druva | Glera 85%, Bianchetta 5%, Perera 5% , Verdiso 5%. |
Volym | 750 ml |
Färg | Briljant halmgul med gröna nyanser |
Doft | Willams päron, gröna äpplen, Calla och Campanula blommor. |
Smak | Harmonisk i sin balans mellan sötma och syrlighet; lätt aromatiska; bra fyllighet; lång med fruktig finish. |
Passar till | Fisk/Skaldjur |
Alkoholhalt | 11.5% |
Perlage | Finkornig och långvarig |
Serveringstemperatur | 6-8 °C |