La Tordera Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore ”Rive di Guia” Otreval Brut

Systembolaget art. nr: · Champagne/Mousserande

La Tordera Estate ”föddes” i bergen i Valdobbiaddene, ett område mellan lagunen i Venedig och de mäktiga Dolomiterna. Detta är hjärtat av Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG.

Trots innovation och framsteg är vi och förblir vi knutna till vår jord och dess traditioner. Vi utmanar oss dagligen för att driva vår verksamhet i den grönaste och mest miljöharmoniska sätt som möjligt som ett sätt att hedra arvet som gavs till oss av våra förfäder och respekt gentemot kommande generationer.

I nästan ett århundrade har familjen Vettoretti ägnat sig åt odling av de gyllene druvorna. Deras kärlek till vinodlingarna och deras frukter startades av farfarsfar Bepi, som under 1920talet började ta hand om en vinodlingarna på Tordera kullen i Cartizze. Hans lärdomar är grunden som har tillåtit Gabriella, Renato och Paolo, med vägledning från sina föräldrar Pietro och Mirella, att grunda företaget med namnet La Tordera 2001. Samma år som den första flaskan med märket La Tordera producerades.

La Torderas vinodlingar ligger inom 15km från vingården vilket innebär att man kan undvika för-jäsnings sulfiter och ger således en hälsosammare produkt. La Tordera är även Certifierade när det gäller miljö. De jobbar med förnybar energi, använder bara ekologisk och återvunnen förpackningmaterial.

latordera-famiglia

Familjen Vettoretti

Jordmån/terroir: Mycket kompakt nästan som lera med sandsten.

Skördemetod: Handplockade druvor

Skördetid: Första 10 dagarna av September

Lagringssätt/Vinmakarmetod: Charmat metoden.

Övrig info: Sockerhalt: 0g/l, Syra: 5.9g/l Suflit: 84mg/l

Årgång 2016
Producent La Tordera
Land Italien
Område Treviso
Druva Glera och Verdiso
Volym 750 ml
Färg Halmgul med gröna nyanser
Doft Startar blommig och eftersom vinet "öppnar" sig blir det allt fruktigare och fylligare. Mer komplexa än en typisk Prosecco med Nashi päron, bröd skorpa och kalkhaltiga noter tillsammans med de typiska vita blommor och äpple noter av Prosecco.
Smak Intensiv fräschör med mer struktur än de flesta proseccos. Aromatiska och med stor smak.
Passar till Fisk/Skaldjur, Friterad Fisk, Grillad fisk, Pasta med fisk
Alkoholhalt 12%
Perlage Mycket finkornig, konstant och långvarig
Serveringstemperatur 6 °C

Andra drycker

Andeluna 1300 Malbec
Vin Rött
Argentina
119.00kr
VISA
Drei Donà Pruno
Vin Rött
Italien
275.00kr
VISA
Bersi Serlini Brut Cuvee N.4 Millesimato
Champagne/Mousserande
Italien
349.00kr
VISA
Bersi Serlini Franciacorta Anteprima Brut
Champagne/Mousserande
Italien
259.00kr
VISA

Smaksinnet

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och välkomnar därför endast besökare över 20 år. Vi använder Cookies.