Schleppe_IPA_Website_033L

Villacher Schleppe ”Imperial IPA”

Systembolaget art. nr: · Öl

Sedan 1607, producerar Schleppe öl alldeles i utkanten av staden Klagenfurt, huvudstad i Carinzia i Österrike. I fastighetsregistret i socknen Tultschnig från 1607 nämns för första gången marken ”Schleppe” som ett bryggeri. Ölen som producerades var – enligt traditionen Kärnten – en ”Stein Bier”. ”Stein bier” var den mest populära drycken och dracks av alla. ”Stein Bier” gjordes bara i Carinzia och Skandinavien vilken är ganske interessant. Bara på 1900 talet börjar man producera öl som Märzen, Pils, Doppelbock och Bock.

1827 säljs marken Schleppe till bryggmästaren Joseph Löschnigg som brygger en viktig specialitet, den mest moderna ölen, den så kallade ”dampfbier” Steam Beer.

År 1872 Karl Tautschnig, Josefs Löschniggs son, gör för Österrike övergången från överjäst öl underjäst öl med lager med mycket låga temperaturer. 1875 får brygghuset en ångmaskin med en vertikal panna. På detta sätt aktiveras pumparna, hissarna och propellrarna i blandningen mekaniskt.

1912 ersätts ångan med el och man använder sig av naturlig kylning istället för artificiell.

Från 1993 till 2000 är Schleppe en del av gruppen Vereinigte Kärntner Brauereien AG, den största dryckesgruppen i Kärnten. Schleppe skapar sig ett namn som ett bryggeri innovativ öl.

Efter restaurering av bryggeriet Schleppe koncentrerar sig bryggmästaren Friedrich Koren främst på produktionen av specialöl såsom Schleppe Bock, Doppelbocks, Oktoberbräu och andra säsongsbetonade specialiteter.

Denna tradition, tillsammans med kvalitet och kontinuerlig innovation gör bryggeriet Schleppe till ett hantverks bryggeri med öl specialiteter där den fortfarande produceras enligt gamla recept med hantverksmässigt förfaranden. Kvalitet före kvantitet!

Med införandet av Pfau destilleri kompletteras centrum av ölkulturen och destillatet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

schleppe-no1-bier-praesentation-5-von-15

Årgång N/A
Producent Villacher
Land Österrike
Område Villach
Volym 330ml
Färg Djup gyllene kopparfärg med krämigt skum
Doft Stark maltarom
Smak Utpräglad maltarom samt humlekaraktär med fruktig smak, smak av rosor
Passar till Allround, Asiatiskt/Starkt, Dessert, Grillat, Grytor, Långkok
Alkoholhalt 8.2%
Typ IPA
Malt Wiener och Karamell
Humle Aurora och Citra
Serveringstemperatur 7-10 °C

Andra drycker

20321121
Bersi Serlini Satèn
Champagne/Mousserande
Italien
299.00kr
VISA
TREPAT-WEB2-1024x355
Cara Nord Trepat
Vin Rött
Spanien
149.00kr
VISA
6 REFERENZE rifatta
32 Via dei Birrai Öl låda
Ekologisk
Italien
673.20kr
VISA
1055138
Drei Donà Pruno
Vin Rött
Italien
275.00kr
VISA

Smaksinnet

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och välkomnar därför endast besökare över 20 år. Vi använder Cookies.