Bersi Serlini Satèn

Systembolaget art. nr: 72535 · Champagne/Mousserande

Domaine Bersi Serlini har sitt ursprung i medeltiden ; munkarna i Cluny, det närliggande klostret San Pietro in Lamosa i Provaglio d’Iseo, byggde den historiska byggnaden på vingården. Byggnaden har stora väggar, byggda av fältstenar, med vackra välvda tak.

Efter över 700 år av tillhörighet till munkarna i Cluny, övergick egendomen till privat egendom och 1886 till Bersi Serlini familj. Idag drivs vingården av Chiara och Maddalena som är 4e gernerationen, de har ett visionärt ledarskap och 1970 producerades den första flaskan Brut Franciacorta.

Bersi Serlini är ännu idag familje ägt och drivs som sagt av systrarna Chiara och Maddalena följer passionen av produktion av bubblor, samt sköter kommunikation och image.

Franciacorta Metoden

Franciacorta vinerna är de enda som under tre decennier tilldelats ursprungsbeteckningen DOC och sedan 1995 DOCG.

Varje Franciacorta vin, Italiensk Brut, har en andra jäsning på flaska, vinet produceras av ädla druvor (Chardonnay, Pinot Bianco och Nero) skördas för hand och mjukpressas. På våren, efter uppdelningen av musten definieras Cuvéen; Slutligen, tillsätter man naturlig jäst samt farinsocker innan vinet buteljeras och förseglas med kapsyl och lagras under en lång tid.

Innan flaskan är färdig för försäljning tas den sista jästfällningen bort, genom att man gör en manuell rumuage. När jästfällningen så har trillat ned i halsen, kyls flaskhalsen hastigt ned, korken tas bort och den frusna jästfällningen faller då ut genom att trycket i flaskan skjuter ut den. Vid denna punkt fylls vinet upp med en mindre mängd söt vätska, så kallad dosage.

Efter ytterligare lagring på flaska i källaren under minst två månader, är vår Bersi Serlini äntligen redo för provsmakning

2presentazione-bersiserlini

Skördemetod: Handplockade i små lådor

Skördetid: Augusti

Lagringssätt/Vinmakarmetod: Naturlig vinifiering för att respektera identiteten av Bersi Serlinis terräng, 30% lagras i franska barrique Tron ais. Minst 30 månader på jästfällning i källarvalv med en konstant tempertur på 12°C. Manuell remuage i circa 4 veckor.

Dosage: 9g/l av koncentrerat druvmust

Jästfällning: 24 månader

Övrig info: Satèn är en exklusiv beteckning för Franciacorta DOCG och indikerar en produkt med start karaktär och krämig smak. Första produktionen av Satèn gjordes 1995. Sulfit: lägre än 50mg/l (lagmässig maxnivå 185mg/l)

Skärmavbild 2016-02-24 kl. 22.22.43Commended_thumb

Finns även i formatet – Magnum 1500ml

299.00kr
Årgång N/A
Producent Bersi Serlini
Land Italien
Område Franciacorta
Druva Chardonnay 100%
Volym 750 ml
Färg Halmgul med gyllene reflektioner
Doft Färska och intensiv doft av gyllene äpple och vanilj doft; doft av jäst med mineraltoner
Smak Mjuk med behaglig friskhet, bredd av smaker av mogen frukt och stor uthållighet i munnen; delikatess av skummet gör det elegant, delikat, fin och mjuk
Passar till Allround, Aperitif/Sällskap, Fisk/Skaldjur, Grillad fisk, Pasta med fisk
Alkoholhalt 12.5%
Perlage Fin, ihållande och långvarig
Serveringstemperatur 8-10 °C

Andra drycker

Cava Castell del Remei Brut Nature Reserva
Champagne/Mousserande
Spanien
128.00kr
VISA
Birrificio Lambrate Tiramisú Imperial Stout
Öl
Italien
44.80kr
VISA
Bersi Serlini Franciacorta Anteprima Brut
Champagne/Mousserande
Italien
259.00kr
VISA
Borgofulvia Nero D´Avola IGT
Vin Rött
Italien
95.00kr
VISA

Smaksinnet

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och välkomnar därför endast besökare över 20 år. Vi använder Cookies.