

Tenuta Langasco Ragaiolo Passito
Systembolaget art. nr: · Vin Dessert
3 generationers vingård och Ägs nu av Claudio Sacco , vingården ligger mitt i Langhe, i Madonna di Como, i ett kuperat område nära Alba.
Tenuta Langasco äger 25 hektar och producerar 50.000 flaskor per år. Vingården har blivit uppmärksammad med sina viner flertalet gånger av Gambero Rosso.
Jordmån/terroir: Blåaktig märgel och kalksten
Skördemetod: Handplockade druvor
Skördetid: I början av September
Lagringssätt/Vinmakarmetod: Jäsning till en början i ståltank som sedan fortsätter i franska ekfat om 500 liter. Maloatisk jäsning på fat. Vinet lagras sedan 18-20 månader och får sedan vila i ståltank i ytterligare 3 månader innan den tappas på flaska. Disponibel 3 år efter skörd.
Restsocker: 150/160 gram per liter
Årgång | N/A |
---|---|
Producent | Tenuta Langasco |
Land | ![]() |
Område | Alba |
Druva | Moscato 100% |
Volym | 370ml |
Färg | Intensiv gul fär med starka grönaktiga nyanser |
Doft | Fantaskisk struktur med intensiv fruktarom |
Smak | Len och hög sötma som kommer från de torkade druvorna |
Passar till | Dessert, Lagrad ost |
Alkoholhalt | 13.5% |
Serveringstemperatur | 12-15 °C |