La Tordera Prosecco DOC Treviso Saomi Brut

Systembolaget art. nr: · Champagne/Mousserande

La Tordera Estate ”föddes” i bergen i Valdobbiaddene, ett område mellan lagunen i Venedig och de mäktiga Dolomiterna. Detta är hjärtat av Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG.

Trots innovation och framsteg är vi och förblir vi knutna till vår jord och dess traditioner. Vi utmanar oss dagligen för att driva vår verksamhet i den grönaste och mest miljöharmoniska sätt som möjligt som ett sätt att hedra arvet som gavs till oss av våra förfäder och respekt gentemot kommande generationer.

I nästan ett århundrade har familjen Vettoretti ägnat sig åt odling av de gyllene druvorna. Deras kärlek till vinodlingarna och deras frukter startades av farfarsfar Bepi, som under 1920talet började ta hand om en vinodlingarna på Tordera kullen i Cartizze. Hans lärdomar är grunden som har tillåtit Gabriella, Renato och Paolo, med vägledning från sina föräldrar Pietro och Mirella, att grunda företaget med namnet La Tordera 2001. Samma år som den första flaskan med märket La Tordera producerades.

La Torderas vinodlingar ligger inom 15km från vingården vilket innebär att man kan undvika för-jäsnings sulfiter och ger således en hälsosammare produkt. La Tordera är även Certifierade när det gäller miljö. De jobbar med förnybar energi, använder bara ekologisk och återvunnen förpackningmaterial.

latordera-famiglia

Familjen Vettoretti

Jordmån/terroir: Sand

Skördemetod: Handplockade druvor

Skördetid: I början av September

Lagringssätt/Vinmakarmetod: Charmat metoden.

Övrig info: Sockerhalt: 9.5g/l, Syra: 5.9g/l Suflit: 98mg/l

Årgång 2016
Producent La Tordera
Land Italien
Område Treviso
Druva Glera 90%, Chardonnay 10%
Volym 750 ml
Färg Brilliant halmgul med nyanser av grön
Doft Fruktig med dofter av pippin äpple, inslag av Medelhavet örter och en lätt anstrykning av vanilj och akacia blommor.
Smak Detta välbalanserat vin är särskilt fräsch och dess frukt är exalterad av en ganska livlig karaktär. Eftersmaken är ihållande och elegant.
Passar till Aperitif/Sällskap, Fisk/Skaldjur
Alkoholhalt 11.5%
Perlage Finkornig med långvarit skum
Serveringstemperatur 6-8 °C

Andra drycker

Drei Donà Pruno
Vin Rött
Italien
275.00kr
VISA
32 Via dei Birrai Öl låda
Ekologisk
Italien
679.20kr
VISA
Bersi Serlini Franciacorta Anteprima Brut
Champagne/Mousserande
Italien
259.00kr
VISA
Cava Castell del Remei Brut Nature Reserva
Champagne/Mousserande
Spanien
128.00kr
VISA

Smaksinnet

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och välkomnar därför endast besökare över 20 år. Vi använder Cookies.