Needle Blackforest Dry Gin

Systembolaget art. nr: · Gin

För att uppleva Schwarzwald och dess fulla unika egenskaper, distillerar vi noggrant vår ”Needle” bredvid aromatiska enbär med handplockade granbarr av ”Common Spruce” (Picea abies). Genom att inkludera blommig lavendel och av ingefära, upplever smaklökarna ett intensivt äventyr. Det här ögonblicket betonas av en fin citrusnot av sol mognade citroner och apelsiner av bästa kvalitet. En touch läggs till i vår 40% vol. destillat genom att tillsätta peppar och kanel också.

Formeln förblir naturligtvis vår hemlighet, men unikheten är att för den utmärkta Black Forest-upplevelsen är bara unga och framförallt färska grankottar använda för att uppfylla våra högkvalitativa krav!

Denna spännande kombinationen av olika örter, kryddor och granbarr destilleras i en mild enkel satsprocess. Destillatet erhålls från en destillationsprocess och lagras separat. Våran master destillatör kontrollerar varje enskild ”sats” och väljer bara de bästa destillaten för fyllning av ”Needle”. På detta sätt kan vi garantera en jämn kvalitet i varje flaska.”

”Needle” är en ren och klar gin med en klar Schwarzwald smak.

Vi rekommenderar den ren eller on the rocks för att kunna uppleva den unikt och intensivt. Föredras något mer fancy, kan du se våra receptförslag på Needle.

Enjoy – EN

Årgång N/A
Producent Bimmerle
Land Tyskland
Område Schwarzwald
Volym 500ml
Färg Glasklar
Doft Doft av enbär, citron, apelsin, lavendel och ingefära
Smak Delikata toner av kanel, peppar, ingefära och lavendel
Passar till Allround, Aperitif/Sällskap, Efter måltid
Alkoholhalt 40%
Serveringstemperatur 20 °C

Andra drycker

Tenuta Langasco Langhe Favorita DOC
Vin Vitt
Italien
155.00kr
VISA
Andeluna 1300 Malbec
Vin Rött
Argentina
119.00kr
VISA
Tiramisú Imperial Stout
Öl
Italien
VISA
Bersi Serlini Franciacorta Rosè Rosea DOCG
Champagne/Mousserande
Italien
299.00kr
VISA

Smaksinnet

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och välkomnar därför endast besökare över 20 år. Vi använder Cookies.