

La Tordera Gabry Rosè Extra Dry
Systembolaget art. nr: · Champagne/Mousserande
La Tordera Estate ”föddes” i bergen i Valdobbiaddene, ett område mellan lagunen i Venedig och de mäktiga Dolomiterna. Detta är hjärtat av Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG.
Trots innovation och framsteg är vi och förblir vi knutna till vår jord och dess traditioner. Vi utmanar oss dagligen för att driva vår verksamhet i den grönaste och mest miljöharmoniska sätt som möjligt som ett sätt att hedra arvet som gavs till oss av våra förfäder och respekt gentemot kommande generationer.
I nästan ett århundrade har familjen Vettoretti ägnat sig åt odling av de gyllene druvorna. Deras kärlek till vinodlingarna och deras frukter startades av farfarsfar Bepi, som under 1920talet började ta hand om en vinodlingarna på Tordera kullen i Cartizze. Hans lärdomar är grunden som har tillåtit Gabriella, Renato och Paolo, med vägledning från sina föräldrar Pietro och Mirella, att grunda företaget med namnet La Tordera 2001. Samma år som den första flaskan med märket La Tordera producerades.
La Torderas vinodlingar ligger inom 15km från vingården vilket innebär att man kan undvika för-jäsnings sulfiter och ger således en hälsosammare produkt. La Tordera är även Certifierade när det gäller miljö. De jobbar med förnybar energi, använder bara ekologisk och återvunnen förpackningmaterial.
Familjen Vettoretti
Jordmån/terroir: Sandsten
Skördemetod: Handplockade druvor i låda
Skördetid: September
Lagringssätt/Vinmakarmetod: Charmat Metoden med en kort maceration med skaldelarna
Övrig info: Sockerhalt: 15g/l, Syra: 6.1g/l Suflit: 105mg/l
Gold Medal 2012, 2013 2014, “Effervescents du Monde”
Årgång | 2015 |
---|---|
Producent | La Tordera |
Land | ![]() |
Område | Treviso |
Druva | Merlot 70%, Incrocio Manzoni 13.0.25 30% |
Volym | 750 ml |
Färg | Briljant rosè med inslag av orange |
Doft | Jordgubbar, plommon, hallon, viol, salvia och röd peppar |
Smak | Harmonisk balans av söthet och friskhet, aromatisk |
Passar till | Aperitif/Sällskap, Dessert, Efter måltid, Grytor |
Alkoholhalt | 12% |
Perlage | Fin och långvarig |
Serveringstemperatur | 6-8 °C |