SNAG_Program-0005

Fiorano Terre di Giobbe Rosso Pisceno Superiore DOC – Ekologisk

Systembolaget art. nr: · Ekologisk

Den ekologisk gården Fiorano ligger i Cossignano, i hjärtat av provinsen Ascoli Piceno, i södra Marche, mellersta Italien. Detta område i Marche är särskilt känd för den höga kvaliteten på sina viner. Ett litet område av Piceno, inklusive Cossignano, är hem till Rosso Piceno DOC och DOCG Offida Pecorino viner.

Vår gård ligger i de böljande kullarna bara 15 km från Adriatiska havet, cirka 50 km från nationalparken i Sibillini. Denna perfekta mötesplats mellan havsbris och Apenninska temperaturområden bidrar till en terroir som ger exklusiva viner. Vi producerar viner som Rosso Piceno Superiore DOC och Offida Pecorino, som nyligen har tilldelats det prestigefyllda DOCG.

Jordmånen, typiskt leriga och / eller sandig, är perfekt för att producera högkvalitativa druvor. Den goda temperat variationen, låg luftfuktighet och vinden ger upphov till friska druvor med hög profil, aromatisk bukett som är kännetecknande för Fiorano vinerna.

Vingården grundades 2003, från ett tidigare företag, som tills dess hade ägt och odlat vin, oliver och åkermark utan att bearbeta grödorna, enligt den gamla traditionella jordbruksmodellen. År 2003 beslutade vi i stället för att börja producera vårt eget vin, ekologiskt från början och bygga en ny organisk vingård från scratch.

Grundarna av företaget, Antonio Massi och Adriana Stracci, tillsammans med sina döttrar Paola och Alessandra och deras svärson Paolo, är liv och själ av Fiorano. Baserat på tidigare arbete och erfarenheter, har vi skapat en ny anda som man känner igen i våra produkter och framgår av vår passion och hårt arbete.

Jordmån/terroir: Lera och sand

Skördemetod: Handplockade i låda av utvalda druvor

Skördetid: Slutet på September / början på Oktober

Lagringssätt/Vinmakarmetod: Pneumatisk mjukpressning. maceration med spontan jäsning i ståltank med inhemsk jäst i 18-20 dagar under kontrollerad temperatur under 28-30°C. Pump over (rimontaggio) genomförs. Spontan malolaktisk jäsning. Lagras på bottensatsen i ståltank i 7 månader och sedan i Franska barriques i 12 månader. Efter buteljering lagras vinet ytterligare i 12 månader.

Övrig info: Total syra 5.1g/l, Sulfit: 60mg/l

Medaglia d’argento “MILLESIME BIO 2013” Montpellier
Eccellenza AIS guida “LE MARCHE nel bicchiere 2014″
GOLD MEDAL “BEST WINE JAPAN” 2014
Eccellenza AIS guida “LE MARCHE nel bicchiere 2015″
Silver medal 2015 “BEST WINE  JAPAN”

Årgång 2014
Producent Fiorano
Land Italien
Område Marche
Druva Montepulciano 80%, Sangiovese 20%
Volym 750 ml
Färg Intensiv rubinröd färg med violetta nyanser
Doft Toner av mogen röd frukt med övervägande björnbär och plommon
Smak Har en söt attack, mjuk med runda tanniner, god motståndskraft och harmoni.
Passar till Charkuteri, Grillat, Grytor, Lagrad ost, Långkok, Pasta med kött, Rött kött
Alkoholhalt 13.5%
Serveringstemperatur 18-20 °C

Andra drycker

SNAG_Program-0044
32 Via dei Birrai Öl låda
Ekologisk
Italien
673.20kr
VISA
cava-600x600-510x510
Cava Castell del Remei Brut Nature Reserva
Champagne/Mousserande
Spanien
119.00kr
VISA
Villacher_Maerzen
Villacher Märzen
Öl
Österrike
17.90kr
VISA
bersi2
Bersi Serlini Franciacorta Anteprima Brut
Champagne/Mousserande
Italien
245.00kr
VISA

Smaksinnet

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och välkomnar därför endast besökare över 20 år. Vi använder Cookies.