Fiorano Ser Balduzio Marche Rosso IGT – Ekologisk

Systembolaget art. nr: · Ekologisk

Den ekologiska gården Fiorano ligger i Cossignano, i hjärtat av provinsen Ascoli Piceno, i södra Marche, mellersta Italien. Detta område i Marche är särskilt känd för den höga kvaliteten på sina viner. Ett litet område av Piceno, inklusive Cossignano, är hem till Rosso Piceno DOC och DOCG Offida Pecorino viner.

Vår gård ligger i de böljande kullarna bara 15 km från Adriatiska havet, cirka 50 km från nationalparken i Sibillini. Denna perfekta mötesplats mellan havsbris och Apenninska temperaturområden bidrar till en terroir som ger exklusiva viner. Vi producerar viner som Rosso Piceno Superiore DOC och Offida Pecorino, som nyligen har tilldelats det prestigefyllda DOCG.

Jordmånen, typiskt leriga och / eller sandig, är perfekt för att producera högkvalitativa druvor. Den goda temperat variationen, låg luftfuktighet och vinden ger upphov till friska druvor med hög profil, aromatisk bukett som är kännetecknande för Fiorano vinerna.

Vingården grundades 2003, från ett tidigare företag, som tills dess hade ägt och odlat vin, oliver och åkermark utan att bearbeta grödorna, enligt den gamla traditionella jordbruksmodellen. År 2003 beslutade vi i stället för att börja producera vårt eget vin, ekologiskt från början och bygga en ny organisk vingård från scratch.

Grundarna av företaget, Antonio Massi och Adriana Stracci, tillsammans med sina döttrar Paola och Alessandra och deras svärson Paolo, är liv och själ av Fiorano. Baserat på tidigare arbete och erfarenheter, har vi skapat en ny anda som man känner igen i våra produkter och framgår av vår passion och hårt arbete.

Jordmån/terroir: Lera och sand

Skördemetod: Handplockade i låda av utvalda druvor

Skördetid: Slutet på September / början på Oktober

Lagringssätt/Vinmakarmetod: Spontan jäsning i ståltank med inhemsk jäst följt av maceration 30-35 dagar med kontrollerad temperatur om 28-30°C. Pumping over (rimontaggio) utförs under denna tid. Spontan malolaktisk jäsning. Lagring sker i Slovanska ekfat om 1000liter i circa 30-36månader och sedan ytterligare 24 månader på flaska.g på flaska i ytterligare 8 månader.

Övrig info: Total syra 5.5g/l, Sulfit: 60mg/l

Best of Bio Wine 2014
Menzione speciale “Concorso Naz. delle etichette 2014″, Cupramontana (AN)
GOLD MEDAL AWC Wien 2015
Best of Bio Wine — Germania 2015
Guld Mundus Vini – 2020

5bb9c913-6c91-4c13-83f1-1e62bcc4e48b

Årgång 2011
Producent Fiorano
Land Italien
Område Marche
Druva Montepulciano 100%
Volym 750 ml
Färg Intensiv rubinröd färg
Doft Toner av marasca körsbär, svarta körsbär och plommon, elegant integrerade i söta toner som härrör från trä.
Smak Strukturerad vin med tanniner , brett, elegant och harmoniskt. "Ser Balduzio" har en lång eftersmak. Det är ett vin att matcha med genomarbetade rätter, rika och komplexa.
Passar till Grillat, Lagrad ost, Rött kött
Alkoholhalt 14%
Serveringstemperatur 18-20 °C

Andra drycker

Mallol-Gantois Champagne Reserve Brut Grand Cru
Champagne/Mousserande
Frankrike
369.00kr
VISA
Bersi Serlini Brut Anniversario Blanc de Blancs
Champagne/Mousserande
Italien
299.00kr
VISA
Borgofulvia Nero D´Avola IGT
Vin Rött
Italien
95.00kr
VISA
Andeluna 1300 Malbec
Vin Rött
Argentina
119.00kr
VISA

Smaksinnet

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och välkomnar därför endast besökare över 20 år. Vi använder Cookies.