Fiorano Marche Rosato IGT – Ekologisk

Systembolaget art. nr: · Ekologisk

Den ekologiska gården Fiorano ligger i Cossignano, i hjärtat av provinsen Ascoli Piceno, i södra Marche, mellersta Italien. Detta område i Marche är särskilt känd för den höga kvaliteten på sina viner. Ett litet område av Piceno, inklusive Cossignano, är hem till Rosso Piceno DOC och DOCG Offida Pecorino viner.

Vår gård ligger i de böljande kullarna bara 15 km från Adriatiska havet, cirka 50 km från nationalparken i Sibillini. Denna perfekta mötesplats mellan havsbris och Apenninska temperaturområden bidrar till en terroir som ger exklusiva viner. Vi producerar viner som Rosso Piceno Superiore DOC och Offida Pecorino, som nyligen har tilldelats det prestigefyllda DOCG.

Jordmånen, typiskt leriga och / eller sandig, är perfekt för att producera högkvalitativa druvor. Den goda temperat variationen, låg luftfuktighet och vinden ger upphov till friska druvor med hög profil, aromatisk bukett som är kännetecknande för Fiorano vinerna.

Vingården grundades 2003, från ett tidigare företag, som tills dess hade ägt och odlat vin, oliver och åkermark utan att bearbeta grödorna, enligt den gamla traditionella jordbruksmodellen. År 2003 beslutade vi i stället för att börja producera vårt eget vin, ekologiskt från början och bygga en ny organisk vingård från scratch.

Grundarna av företaget, Antonio Massi och Adriana Stracci, tillsammans med sina döttrar Paola och Alessandra och deras svärson Paolo, är liv och själ av Fiorano. Baserat på tidigare arbete och erfarenheter, har vi skapat en ny anda som man känner igen i våra produkter och framgår av vår passion och hårt arbete.

Jordmån/terroir: Lera och sand

Skördemetod: Handplockade utvalda druvor

Skördetid: Slutet på September / början på Oktober

Lagringssätt/Vinmakarmetod: Mjukpressning och jäsning med inhemsk jäst under kontrollerad temperatur i ståltank. Därefter några månader på jästfällning i ståltank.

 

Årgång 2014
Producent Fiorano
Land Italien
Område Marche
Druva Sangiovese 100%
Volym 750 ml
Färg Ljust rosa
Doft Trevlig bukett som kännetecknas av intensiv fruktig och blommig med inslag av jordgubbar, körsbär och vildrosor
Smak Smaken är elegant, fruktig, färska med god uthållighet, lätt att dricka. Smaken är balanserad med en ordentlig syra
Passar till Aperitif/Sällskap, Charkuteri, Fågel, Fisk/Skaldjur, Mjuk ost, Pasta med fisk, Vitt kött
Alkoholhalt 12%
Serveringstemperatur 12 °C

Andra drycker

Andeluna 1300 Torrontés
Vin Vitt
Argentina
119.00kr
VISA
Andeluna 1300 Malbec
Vin Rött
Argentina
119.00kr
VISA
32 Via dei Birrai Öl låda
Ekologisk
Italien
679.20kr
VISA
Mallol-Gantois Champagne Reserve Brut Grand Cru
Champagne/Mousserande
Frankrike
369.00kr
VISA

Smaksinnet

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och välkomnar därför endast besökare över 20 år. Vi använder Cookies.