Bersi Serlini Brut Cuvee N.4 Millesimato

Systembolaget art. nr: 77317 · Champagne/Mousserande

Domaine Bersi Serlini har sitt ursprung i medeltiden ; munkarna i Cluny, det närliggande klostret San Pietro in Lamosa i Provaglio d’Iseo, byggde den historiska byggnaden på vingården. Byggnaden har stora väggar, byggda av fältstenar, med vackra välvda tak.

Efter över 700 år av tillhörighet till munkarna i Cluny, övergick egendomen till privat egendom och 1886 till Bersi Serlini familj. Idag drivs vingården av Arturo som är 3e gernerationen, han har ett visionärt ledarskap och 1970 producerades den första flaskan Brut Franciacorta.

Bersi Serlini är ännu idag familje ägt och drivs som sagt av Arturo Bersi Serlini som tillsammans med döttrarna Chiara och Maddalena följer passionen av produktion av bubblor, samt sköter kommunikation och image.

Franciacorta Metoden

Franciacorta vinerna är de enda som tilldelats under tre decennier förs ursprungsbeteckningen DOC och sedan 1995 DOCG.

Varje Franciacorta vin, Italiensk Brut, har en andra jäsning på flaska, vinet produceras av ädla druvor (Chardonnay, Pinot Bianco och Nero) skördas för hand och mjukpressas. På våren, efter uppdelningen av musten definieras Cuvéen; Slutligen, tillsätter man naturlig jäst samt farinsocker innan vinet buteljeras och förseglas med kapsyl och lagras under en lång tid.

Innan flaskan är färdig för försäljning tas den sista jästfällningen bort, genom att man gör en manuell rumuage. När jästfällningen så har trillat ned i halsen, kyls flaskhalsen hastigt ned, korken tas bort och den frusna jästfällningen faller då ut genom att trycket i flaskan skjuter ut den. Vid denna punkt fylls vinet upp med en mindre mängd söt vätska, så kallad dosage.

Efter ytterligare lagring på flaska i källaren under minst två månader, är vår Bersi Serlini äntligen redo för provsmakning

2presentazione-bersiserlini

Skördemetod: Handplockade i små lådor

Skördetid: Mitten av Augusti

Lagringssätt/Vinmakarmetod: Pneumatisk mjukpressning, 90% jäser i ståltank under kontrollerad temperatur. 10% lagras i franska barriques i 6 månader, fat med ek från de 4 mest esklusiva franska skogarna; Allier med dess insida av den ädla Tronais, Nevers in Borgogna, Champagne och Vosge. Detta förklarar varför man gör en Millesimato och kallar den N°4.  48 månader på jästfällning i källarvalv med en konstant tempertur på 12°C. Manuell remuage i circa 5 veckor.

Jästfällning: 48 månader

Övrig info: Sulfit: lägre än 50mg/l (lagmässig maxnivå 185mg/l)

 

Skärmavbild 2016-02-24 kl. 22.22.43Silver_thumb

 

Finns även i formaten –Demi 375ml – Magnum 1500ml – Jeroboam 3000ml – Mathusalem 6000ml – Salmanazar 9000ml – Balthazar 12000ml

349.00kr
Årgång 2015
Producent Bersi Serlini
Land Italien
Område Franciacorta
Druva Chardonnay 100%
Volym 750 ml
Färg Djup guldfärg, med viktiga reflektioner av bärnsten
Doft Något kryddig med inslag av honung, loquat, salvia och torkad frukt
Smak Karaktär, full, härrör rostade nyanser; med ädel uthållighet, är ett vin som är svårt att glömma, det gillar inte sällskap av andra viner; perfekt följeslagare för viktiga och komplicerade rätter
Passar till Allround, Aperitif/Sällskap, Pasta med fisk, Vilt
Alkoholhalt 12.5%
Perlage Utomordentligt finkornig, ihållande och långvarig med skum
Serveringstemperatur 8-10 °C

Andra drycker

32 Via dei Birrai Öl låda
Ekologisk
Italien
673.20kr
VISA
Bersi Serlini Franciacorta Anteprima Brut
Champagne/Mousserande
Italien
256.00kr
VISA
Andeluna 1300 Malbec
Vin Rött
Argentina
119.00kr
VISA
Andeluna 1300 Torrontés
Vin Vitt
Argentina
119.00kr
VISA

Smaksinnet

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och välkomnar därför endast besökare över 20 år. Vi använder Cookies.