Bersi Serlini Franciacorta Rosè Rosea DOCG

Systembolaget art. nr: 77315 · Champagne/Mousserande

Domaine Bersi Serlini har sitt ursprung i medeltiden ; munkarna i Cluny, det närliggande klostret San Pietro in Lamosa i Provaglio d’Iseo, byggde den historiska byggnaden på vingården. Byggnaden har stora väggar, byggda av fältstenar, med vackra välvda tak.

Efter över 700 år av tillhörighet till munkarna i Cluny, övergick egendomen till privat egendom och 1886 till Bersi Serlini familj. Idag drivs vingården av Chiara och Maddalena som är 4e gernerationen, de har ett visionärt ledarskap och 1970 producerades den första flaskan Brut Franciacorta.

Bersi Serlini är ännu idag familje ägt och drivs som sagt av systrarna Chiara och Maddalena följer passionen av produktion av bubblor, samt sköter kommunikation och image.

Franciacorta Metoden

Franciacorta vinerna är de enda som under tre decennier tilldelats ursprungsbeteckningen DOC och sedan 1995 DOCG.

Varje Franciacorta vin, Italiensk Brut, har en andra jäsning på flaska, vinet produceras av ädla druvor (Chardonnay, Pinot Bianco och Nero) skördas för hand och mjukpressas. På våren, efter uppdelningen av musten definieras Cuvéen; Slutligen, tillsätter man naturlig jäst samt farinsocker innan vinet buteljeras och förseglas med kapsyl och lagras under en lång tid.

Innan flaskan är färdig för försäljning tas den sista jästfällningen bort, genom att man gör en manuell rumuage. När jästfällningen så har trillat ned i halsen, kyls flaskhalsen hastigt ned, korken tas bort och den frusna jästfällningen faller då ut genom att trycket i flaskan skjuter ut den. Vid denna punkt fylls vinet upp med en mindre mängd söt vätska, så kallad dosage.

Efter ytterligare lagring på flaska i källaren under minst två månader, är vår Bersi Serlini äntligen redo för provsmakning

2presentazione-bersiserlini

Skördemetod: Handplockade i små lådor

Skördetid: Augusti

Lagringssätt/Vinmakarmetod: Naturlig vinifiering för att respektera identiteten av Bersi Serlinis terräng. Pino Nero vinifieras med skaldelarna några dagar för att få sin färg. Cuvèen görs kort innan den buteljeras. 20 månader på jästfällning i källarvalv med en konstant tempertur på 12°C. Manuell remuage i circa 5 veckor.

Jästfällning: 20 månader

Övrig info: Producerades för första gången 2007. Sulfit: lägre än 50mg/l (lagmässig maxnivå 185mg/l)

Finns även i formatet – Magnum 1500ml

299.00kr
Årgång 2016
Producent Bersi Serlin
Land Italien
Område Franciacorta
Druva Chardonnay 70%, Pinot Nero 30%
Volym 750 ml
Färg Svag rosa, light och delikat
Doft En befogenhet av Pinot noir är raffinerad elegans finhet av övervägande Chardonnay
Smak Tilltalande friskhet i en bukett av raffinerad och autentiska elegans med rund och spontan saftighet
Passar till Mjuk ost, Vitt kött
Alkoholhalt 12.5%
Perlage Finkornig och långvarig
Serveringstemperatur 8-10 °C

Andra drycker

Andeluna 1300 Torrontés
Vin Vitt
Argentina
119.00kr
VISA
Tenuta Langasco Langhe Favorita DOC
Vin Vitt
Italien
157.00kr
VISA
Andeluna 1300 Malbec
Vin Rött
Argentina
119.00kr
VISA
Birrificio Lambrate Tiramisú Imperial Stout
Öl
Italien
44.80kr
VISA

Smaksinnet

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och välkomnar därför endast besökare över 20 år. Vi använder Cookies.