bersi2

Bersi Serlini Franciacorta Anteprima Brut

Systembolaget art. nr: 77163 · Champagne/Mousserande

Domaine Bersi Serlini har sitt ursprung i medeltiden ; munkarna i Cluny, det närliggande klostret San Pietro in Lamosa i Provaglio d’Iseo, byggde den historiska byggnaden på vingården. Byggnaden har stora väggar, byggda av fältstenar, med vackra välvda tak.

Efter över 700 år av tillhörighet till munkarna i Cluny, övergick egendomen till privat egendom och 1886 till Bersi Serlini familj. Idag drivs vingården av Arturo som är 3e gernerationen, han har ett visionärt ledarskap och 1970 producerades den första flaskan Brut Franciacorta.

Bersi Serlini är ännu idag familje ägt och drivs som sagt av Arturo Bersi Serlini som tillsammans med döttrarna Chiara och Maddalena följer passionen av produktion av bubblor, samt sköter kommunikation och image.

Franciacorta Metoden

Franciacorta vinerna är de enda som tilldelats under tre decennier förs ursprungsbeteckningen DOC och sedan 1995 DOCG.

Varje Franciacorta vin, Italiensk Brut, har en andra jäsning på flaska, vinet produceras av ädla druvor (Chardonnay, Pinot Bianco och Nero) skördas för hand och mjukpressas. På våren, efter uppdelningen av musten definieras Cuvéen; Slutligen, tillsätter man naturlig jäst samt farinsocker innan vinet buteljeras och förseglas med kapsyl och lagras under en lång tid.

Innan flaskan är färdig för försäljning tas den sista jästfällningen bort, genom att man gör en manuell rumuage. När jästfällningen så har trillat ned i halsen, kyls flaskhalsen hastigt ned, korken tas bort och den frusna jästfällningen faller då ut genom att trycket i flaskan skjuter ut den. Vid denna punkt fylls vinet upp med en mindre mängd söt vätska, så kallad dosage.

Efter ytterligare lagring på flaska i källaren under minst två månader, är vår Bersi Serlini äntligen redo för provsmakning

2presentazione-bersiserlini

Skördemetod: Handplockade i små lådor

Skördetid: Augusti

Lagringssätt/Vinmakarmetod: Naturlig vinifiering för att respektera identiteten av Bersi Serlinis terräng. 20 månader på jästfällning i källarvalv med en konstant tempertur på 12°C. Manuell remuage i circa 5 veckor.

Jästfällning: 20 månader

Övrig info: Sulfit: lägre än 50mg/l (lagmässig maxnivå 185mg/l)

Skärmavbild 2016-02-24 kl. 22.23.48Bronze_thumb

 

Finns även i formaten –Demi 375ml – Magnum 1500ml – Jeroboam 3000ml

245.00kr
Årgång N/A
Producent Bersi Serlini
Land Italien
Område Franciacorta
Druva Chardonnay 80%, Pinot Bianco 20%
Volym 750 ml
Färg Honungsgul
Doft Frisk, mineraler och intensiv doft med inslag av grönt äpple
Smak Syrlig med en krämighet på gommen av extraordinära elegans, kombinerat med omedelbar njutning som är långvarig
Passar till Aperitif/Sällskap, Mjuk ost, Vitt kött
Alkoholhalt 12.5%
Perlage Finkornig och långvarig
Serveringstemperatur 8 °C

Andra drycker

cava-600x600-510x510
Cava Castell del Remei Brut Nature Reserva
Champagne/Mousserande
Spanien
119.00kr
VISA
SNAG_Program-0044
32 Via dei Birrai Öl låda
Ekologisk
Italien
673.20kr
VISA
scheda_pruno
Drei Donà Pruno
Vin Rött
Italien
268.00kr
VISA
Villacher_Maerzen
Villacher Märzen
Öl
Österrike
17.90kr
VISA

Smaksinnet

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och välkomnar därför endast besökare över 20 år. Vi använder Cookies.